1

Topic: Evalutionismul nu-si poate dovedi teoria

Evolutionism ?- DOVEZILE FOSILE,  teoria evolutiei

-Arheologia interzisa contine enorm de multe fapte ce contrazic evolutia lui Darwin
-Studiul fosilelor "a dispărut din cursurile despre evolutie." . Prin anii 1975 ni s-a predat in scoala Geologia. Astazi in scoli nu se mai preda Geologia. Dovezile fosile contrazic coplesitor darwinismul clasic învatat în liceu".
La fosile, creationismul trece testul stiintific cu brio.
Verigile-lipsă sunt regula. N-au gasit forme intermediare între specii.

Evolutia nu e o deductie logică .Observatiile erau contrarii teoriei ,a afirmat-o Darwin. Teoaria Evolutiei si faptele (fosilele) nu se potriveau! Darwin arunca la gunoi faptele. Oamenii de stiinta nu fac asta. Azi avem si mai putine dovezi de tranzitii evolutioniste decât pe vremea lui Darwin.
Ce s-a întâmplat cu trilobitii ? Erau mii de specii; acum au rămas o mână de specii. Extinctia, nu evolutia, e regula. In arhivele fosilifere din lume, melcii se trag din melci. sepiile din sepii. trilobitii se trag numai din trilobiti. Nu găsim "sepiomelci", "melcosepii", ceva intermediar sau un stramos comun.

-explozia cambriană: multe animale apar brusc în fosile fără vreo urmă a ancestorilor.
-"explozia vietii din rocile cambriene favorizeaza conceptul de creatie.
-rocile precambriene sunt magmatice, incompatibile cu conservarea unor fosile.
- plantele cu flori [angiospermele] apar brusc in mare diversitate în rocile cretacice (bogate în resturi de dinozauri). Darwin a numit aparitia acestor plante un mister abominabil
-Archaeopteryx:  Nu există vreun indiciu ca picioarele au evoluat în aripi. Nici ca solzii reptilieni s-au transformat în pene. Azi e privita ca prima pasăre si nu o veriga între reptile si păsări.

Teoriile verigilor lipsa nu au fost confirmate :
-Neanderthalienii erau oameni ai câmpiei,
- Omul de Piltown - un fals premeditat.
- Nu s-au găsit decât craniile Omului de Pekin, niciodată scheletul inferior. Era mai degrabă hrana omului, nu strămosul sau.
-Omul de Nebraska (Hesperopithecns) --- a fost un dinte de porc
-Omul de Java (Pithecanthropus;Homo erectus) ---a fost o eroare stiintifică
-Ramapithecus --- start fals, -Australopithecus --- maimută disparută

-au existat oameni înainte de presupusii lor strămosi
-o excursie prin Marele Canion (SUA); fosilele nu se găsesc la întâmplare ci în grupuri numite "sisteme geologice" asezate într-o anumita ordine pe verticală.
-De ce nu se găsesc trilobitii si dinozaurii împreună ? Conform evolutiei, Trilobitii cambrieni au dispărut cu milioane de ani înainte sa apara dinozaurii. Dar există o explicatie mai naturală. Dacă trilobitii si dinozaurii ar trăi si azi, ei tot nu s-ar găsi împreună. Pt că trăiesc în zone diferite. Dinozaurii- animale terestre, trilobitii pe fundul mărilor.
-Sau gasit amprentele plantare de oameni si de dinosauri aflate împreună. Au fost interpretate ca  "fosile discordante". La fel si formele din lunga listă a "fosilelor vii" - considerate dispărute de milioane de ani, dar găsite astăzi vii si nevătămate în zone izolate.

Argumente impotriva evolutionismului :

1.Stalagtitele ni se spune ca 2,5 cm se formeaza in mii de ani. Dar sunt stalactite de 1 m formate in cladiri abandonate de 50 de ani
2. Dinozaurii  au trait acum milioane de ani. S-au gasit multe urme de dinozaur si de om in acelasi strat de pamant. Ei au trait cu oamenii inainte de potop, biblia ii numeste dragoni.
3. S-au gasit copaci pietrificati in picioare prin mai multe straturi. Copiii sunt invatati ca straturile au vechimi diferite.
4. Scoicile cand mor se deschid, muschii se relaxeaza. S-au gasit scoici inchise pietrificate in varful muntilor in toata lumea
5. Nu exista dovezi ca oamenii pesterilor s-au civilizat construind orase. Orasele apar brusc gata civilizate, civilizatia Egyptiana, Chineza, indiana a aparut in mai putin de 100 ani. O piatra din Peru are 20,000 tone. Cea mai mare macara ridica 5000 tone.
6. Biblia spune ca unul era artificier in alama si fier.” (Gen. 4:22) Nepotul lui Adam. Lucrau deja in arama si fier de la inceputuri. Nu erau primitivi.
Stiau de trepanatii craniene, le-au pictat.
7. In functia erotica apar elemente care nu pot fi explicate evolutionist. Doua organe genitale diferite, corelate ca forma si cu functii diferite e greu de inteles prin selectie naturala.
-daca la inceput omul era asexual, cum s-a divizat in mascul si femela? barbatul trebuia format in acelasi timp cu femela altfel murea. Soparla nu putea astepta mii de ani pana alta soparla sa aiba o mutatie potrivita si compatibila cu el !?!)

8.“Daca pamantul are milioane de ani, de ce nu avem un desert mai mare pe undeva? De ce cel mai mare desert are mai putin de  4000 de ani?”
9. O fabrica din Texas presurizeaza mate de curcan si le schimba in petrol. Ei spun ca dinozaurii s-au transformat in petrol.
10. Cel mai batran copac de pe pamant are 4300 de ani. De ce?.
11.“ia milioane de ani sa se formeze carbunele.” - “Nu. Poate fi format in cateva ore.”

-Despre craniile de uriasi si scheletele gasite nu se vorbeste caci dau dreptate bibliei care aminteste de uriasi. Despre craniile alungite de peste tot pamantul nu se vorbeste ca implica extraterestrii, despre descoperirea de dinozauri contemporani cu omul in fosile nu se vorbeste.

- s-a dovedit ca ne mint in arheologie, in biologie si in cosmologie
-omul religios nu e impotriva stiintei, caci stiinta e observabila, testabila si repetabila.

https://ortodoxiatinerilor.ro/credinta- … lumesti-nu


1
2

Dinozauri :  Oameni si dinozauri impreuna! ..

-Cuvantul ‘dinozaur’ e folosit din 1841. Dragonii sunt mentionati in biblie de 34 de ori.
-Gilgames era faimos ca a ucis un dragon. La fel Sf. Gheorghe in 275 A.D.
- De ce ar avea calendarul chinezesc 11 animale reale si un animal mitic ,dragonul? 
-Sunt picturi cu dinozauri in gura cu o oaie. Biblia vorbeste de “un sarpe zburator fioros” in Isaiah 14. Leviathan, dragonul care respira foc (Job 41:1-34)
Zeul babilonian Marduk, e pictat calarind pe un dragon ce scoate flacari
-daca nimeni n-a vazut un dragon de ce l-au pictat pe vase si ziduri, de ce avem atatea legende? 
-De ce, dacă dinozaurii au dispărut acum 160 de milioane de ani, se găsesc o mulţime de schelete ale lor la suprafaţă şi nu în straturile foarte adânci ale pamantului?
-cum de oasele se gasesc la 5 m adancime si petrolul la adancime de sute de metrii (petrolul format din putrezirea dinozaurilor!?)

3
4

În scrieri străvechi avem trimiteri la "balauri".  "Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi balaur"  (Psalm 90:13) . "Mai bine voiesc a locui cu leu şi cu balaur, decât a locui cu femeia cea rea." . In Iov, cap. 41, descrie un balaur: leviatanul, câteva atribute : "Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori! Spinarea lui e ca un şirag de scuturi. Ele sunt strânse unul într-altul  că nici vântul nu pătrunde prin ele."

-dacă oamenii n-ar fi cunoscut Dinozaurii nu i-ar fi desenat pe peretii peșterilor, sau sculpta în piatră. Stegosaurus e sculptat pe templul Angkor Wat, din Cambodgia, templu construit in  sec.12, vechi de 900 de ani.
Teoria Evolutiei spune ca dinozaurii au disparut acum 65 de milioane de  ani, în urma impactului planetei cu un asteroid. Cum au sculptat un stegosaur acum 900 ani atât de clar, dacă nu l-ar fi văzut viu?
Brontozaur gravat intr-o pestera alaturi de un om, in America, Utah, într-o zonă populată până în 1200 î.e.n. de misterioasa populatie amerindiană, anasazi.
-celacantul, un pește disparut de peste 70 de milioane de ani. Redescoperit în sec. XX,.

In aceasta ilustratie antica se observa oameni care vanau dinozauri

-mii de specii de animale, pești, insecte și plante, au dispărut  în ultima sută de ani. Alte sunt  în curs de dispariție, ursul panda, wombatul, bivolul pitic de apă, lupul roțcat, şopârla de Komodo, balenele cu cocoaşă si broasca ţestoasă uriaşă de Galapagos.

https://www.youtube.com/watch?v=PKmxam5xaKw

- cum si-a incheiat Darwin lucrarea ?  citez:. " si toate astea au fost posibile doar cu ajutorul lui Dumnezeu"
ce evolutionism este acesta?
-Evolutionistii accepta doar acele date care se potrivesc cu teoria lor.
-evolutionistii spun `timpul a facut-o, creationistii spun `God did it.'

-scientismul nu e stiinta. Nu poti observa o stea cand se formeaza. Faci o presupunere, si asta nu e stiinta, e o ipoteza. Kaki, fizician popularizator de stiinta spune ca a descoperit similitudini intre stiinta moderna si kabala. Si teoria big bang-ului e aproape de cosmologia antica indiana. Si nu se stia de matematica si fizica.
- Fondatorii stiintei moderne Copernic, Galilei, Newton, Kepler toti au vazut universul ca produsul unei minti.
-Soarele, energia in sine nu produce nimic bun. Soarele distruge vopseaua de pe masina, acoperisul, chiar si tu pt ca te expui la soare imbatranesti. El e bun doar daca cineva proiecteaza conditii in care energia lui e facuta sa fie buna. Nici macar un bec nu a aparut intamplator. Tot ce incorporeaza inteligenta, a fost creat de noi... cum de un univers infiorator de complex a aparut intamplator si mai ales in urma unei explozii care nu produce decat dezordine, iar timpul creste entropia nu o scade?
-Cum ar putea un program inteligent de computer sa inteleaga creatorul lui, caci nu e din universul lui, nu e facut din 1 si 0 ci e facut din carne si spirit.
- nu putem defini/ intelege notiuni din afara universului nostru. Nu avem cu ce sa masuram un alt univers. Nu intelegem ce inseamna infinit sau etern cand noi suntem finiti si muritori. Daca Universul s-a creat singur  apar probleme grave de natura logica. Eternul ar trebui sa coexiste cu nimicul. Daca universul e etern nu ar putea sa aiba un inceput.