1

Topic: Am ajuns sau nu pe Luna? -ep. 1

Nicio gandire sanatoasa nu poate face abstractie de teza contrara, sau de critici. Din teza si antiteza se naste sinteza, o gandire originala si mai profunda. Avem intotdeauna nevoie si de pozitia dusmanului pentru a ne intari propria pozitie. Pozitia strutului nu a ajutat pe nimeni.

Sa vedem si pozitia celor care contesta alunizarea si unele dintre motive, deloc putine. Spectaculos este si faptul ca multe semne de intrebare au fost ridicate chiar de oameni de la NASA. Unii ingineri , mai batrani, nu au doar dubii ci sunt convinsi ca totul e o facatura.

Lucruri care ar trebui lamurite in legatura cu zborurile pe luna!

1)  Apollo 11 n-a vazut stele. Yuri Gagarin, spunea ca sunt uimitor de sclipitoare.
2)  nu  produci o flama in vid ,nu e oxigen.  in film apar flacari din motor la alunizare.
3) in loc sa sara cel putin 3 m la gravitatia lunii, cel mai mare salt a fost de 20 cm?
4) In 2005 NASA n-are tehnologia sa duca om pe luna si sa ii aduca in siguranta.
5) NASA pretinde ca videoul original cu Apollo 11 a disparut , nimeni nu mai poate proba autenticitatea! Au cheltuit peste $30 billion din taxele americanilor mergand pe luna,si au pierdut inregistrarile! videourile si toate inregistrarile audio ale misiunilor apollo inclusiv proiectarea motoarelor si a LEM! 
6) De ce Au distrus planurile si proiectarile modulului lunar daca a fost una din cele mai mari realizari din istorie?
7)in poze la apollo 11, Buzz Aldrin poarta manusi de culori diferite si ghete de lungimi diferite, poze luate la cateva minute una de alta. 
8) In timpul ceremoniei de fixare a steagului american la Apollo 14 ,steagul nu a incetat sa fluture , pe luna nefiind atmosfera.. cum flutura steagul american cand pe Lună nu există aer ?
9) unele cadre par sa arate astronautii suspendati de fire. daca te uiti atent se vad reflexe de lumina din firele de care erau suspendati. Unul care cade e ridicat fara sa puna mana pe sol. Ca o papusa trasa de sfori!!!

https://www.youtube.com/watch?v=wdMvQTNLaUE

10).Convorbirile telefonice cu Houston nu au intarziere? Distanta pana la luna e 350,000 km.
Noi vedem la TV ca un reporter din teren asteapta cateva secunde sa auda ce a fost intrebat. Dar presedintele Nixon vorbeste si artronautii raspund imediat?
Transmisia audio video Apollo 15 de pe luna, comunica instantaneu, la 350,000 km de pamant.
Ar fi trebui sa ia 2.3 sec pt un drum de comunicatie, dar ei vorbesc aproape unul peste altul. NASA intentionat foloseste transmisii in 2 GHz, pe care radioamatorii nu o pot intercepta, sa verifice locatia navei. Doar 3 farfurii de satelit, toate controlate de NASA, au primit semnalul live de alunizare. foarte suspicios..
11) Amprentele, urmele, sunt rezultatul greutatii care deplaseaza aerul sau umezeala dintre particulele de praf sau nisip. Astronautii au lasat urme peste tot. Pe luna nu exista aer sau umezeala.  Gravitatia pe luna e 1/6 din cea a pamantului, un astronaut cantarind 140 kg cu costumul pe el, pe luna cantareste doar 30 kg. Si lasa asemenea urme adanci in nisipul de pe luna? Urmele astronautilor pe solul lunar sunt prea clare, imposibil pe suprafata uscată a lunii. Urme atat de bine definite nu puteau fi făcute decât în nisip ud
5
12)De ce are o piatra litera  "C" pe ea.?
13) cum de a supravietuit antena din fibra de sticla la Gemini 6A la caldura uriasa de la intrarea in atmosfera?
14) Nimeni nu explica cum s-au plimbat pe luna in costume in plin soare absorbind 250 grade caldura in vid.”
15) Pietrele donate de  Neil Armstrong si Buzz Aldrin.  In 2009, curatorul de la muzeul din Amsterdam Rijksmuseum investigand rocile lunare constata ca sunt lemn pietrificat
16) De ce a demisionat administratorul NASA chiar cu cateva zile inainte de prima misiune Apollo?
17) In 1969 microprocesorul  de computer nu era inventat.Memoria maxima era 256k. In 2002 un computer de top are nevoie de cel putin 64 Mb de memorie sa ruleze o simulare de alunizare. Computerul de pe Apollo11 avea 32k de memorie. Echivalentul unui simplu calculator.
18) roverul lunar buggy se misca intr-o gravitatie de 6 ori mai mica, ar fi trebuit sa aiba o latime de 20 de picioare pentru a nu se rasturna la fiecare intoarcere. Dar el avea aceeasi latime ca o masina mica comuna.
19) doar vreo suta de oameni stiau ce se intampla cu adevarat; nu cu miile cum poate sa para.
20) Reflectivitatea lunii este de 7% .Teoria luminii soarelui care se reflecta de pe suprafata lunii e suspecta.
21) -NASA pretinde ca nava se roteste usor permitand partii umbrite sa se raceasca usor din incalzirea de la soare . . o racire intensa care nu exista. De fapt singurul lucru care se poate face este constanta incalzire, ca a unui pui la rotisor. In vid nu exista schimb de caldura cu exteriorul.
22) Proiectele  Apollo, 6 echipaje au ajuns pe luna si s-au intors avand o aparatura foarte slaba. 86% rata de succes. De ce nu a trimis NASA macar o misiune fara oameni la bord inainte de a risca viata lor? (misiunea a fost un bluf de razboi rece sa arate rusilor ca sunt mai buni?)

1

Modulul lunar - LEM

1)."LEM cantareste 17 tone, totusi astronautii au lasat urme mai adanci in nisip.
2) Motorul auxiliar a fost aprins sa franeze aterizarea.. Totusi nu a lasat urme pe praful lunar,
Nici pe LEM .Trebuia sa creeze un mic crater.. motorul arata parca nici nu ar fi fost aprins. 
3)Nu se vede nici un fir de praf pe piciorul  de aterizare,
Vedem clar fumul esapat, de ce nu are praf pe el LEM?
4). Motoarele LEM trebuiau sa imprastie tot praful sub modul la coborare pe luna ; cum a creat atunci Armstrong urma primului picior pe luna?
5) Imaginea modulului lunar,LEM, e de tot rasul , echipamentul pare construit din hartie, foite de aur ,schotch , guma si bari de metal.  Piciorul modulului n-are fir de praf pe el ca si cum a fost usor asezat pe sol. 
6) Astronautii Apollo 10 si 17 au spus ca alunizarea a fost zgomotoasa, altii au spus ca nu auzeai motorul in vid.” 
7) cine si-ar permite riscul folosirii unui LEM cand nu a fost niciodata testat?
8) cum au parasit astronautii LEM?
9) Unde sunt cantitatile mari de combustibil necesare LEM sa iasa din atractia lunii?

2

Camera Hasselblad 500

1.Diferentele mari de temperatura datorate lipsei de atmosfera fac imposibila functionarea camerei Hasselblad 500, ar schimba chimic emulsia filmului. Cum au rezistat fotografiile la o temperatura mai mare de 120 grade? 
De ce nu au facut nici o fotografie cu fata ascunsa a lunii?
2.Razele X de la soare ar incetosa filmul, iar razele ultraviolete ar fi afectat culorile. –totusi, culorile sunt perfecte.
3.Atmosfera de oxigen pur din modul ar fi topit aparatul video Hasselblad  producand gaze otravitoare. De ce nu au fost afectati cosmonautii? 
4. în nici una dintre fotografiile făcute în timpul misiunii Apollo 11 nu se văd stelele?
5.Dacă fotografiile ar fi fost făcute pe Lună, Soarele era singura sursă de lumină, umbrele obiectelor ar fi fost paralele, nu divergente/convergente, cum apar în unele imagini.
6.Camera nu avea vizor, si era atasata pe piept, astronautii nu vedeau ce poze sau filmari fac, doar aproximau directia .Ar fi imposibil sa schimbi filmul si sa ajustezi lentilele aparatului. In unele poze par sa foloseasca manusi nepresurizate?
7. De ce are soarele halou daca luna nu are atmosfera?
8.  O camera a facut o poza panoramica la ridicarea Apollo 16 de pe luna.  Cine a filmat?
9.  Cine l-a fotografiat pe Armstrong cand a pus primul om piciorul pe luna?
10.Unele fotografii arata lumina venind din unghiuri imposibile. Intr-o poza cizma lui Aldrin  e luminata de jos cum cobora pe scara. 
11. doar doi oameni au pasit pe luna la Apollo 12 . Totusi,  astronautul reflectat in vizor nu are camera.. Cine a luat poza?
12. multe fotografii luate de pe mari suprafete de pe luna nu demonstreaza micile cratere, nu au impact meteoritic. Un crater de impact ar trebui sa ramana milioane de ani.

Asta este lista cu numarul pozelor din cele 6 misiuni lunare: 
Apollo 11........... 121, Apollo 12........... 504, Apollo 14........... 374 
Apollo 15..........1021 ,Apollo 16..........1765 , Apollo 17..........1986

12 astronauti in timp ce erau pe suprafata lunii au luat in TOTAL 5771 fotografii.. 
Pare excesiv de mult, tinand cond ca timpul pe suprafata lunara era limitat,si ca astronautii aveau multe alte sarcini decat sa faca fotografii.
Timpul total pe luna a fost de 4834 minute.
Numarul total de poze luate a fost 5771 .
O FOTOGRAFIE LA FIECARE 50 SECUNDE!)

- majoritatea pozelor fake a NASA sunt facute in anii 90.  Dovada e faptul ca majoritatea pozelor nu apar in cartile si revistele dinainte de 1990. Majoritatea n-au fost vazute inainte de aparitia internetului. Au facut mai multe poze fake caci publicul nu intelegea de ce sunt asa putine poze pt cele 6 misiuni Apollo.

3
4
5

Costumul spatial

1) Costumul spatial avea un fermoar la umar. Pe acolo puteau fi rapide scurgeri de aer , cum  o gaura cat varful unui ac dezumfla un cauciuc.
2) NASA pretinde ca costumele spatiale erau presurizate la 5 psi peste presiunea mediului. Experimentele dovedesc ca astfel de manusi sunt imposibil de folosit; purtatorul nu poate indoi degetele sau bratul pt a face orice manevra cand sunt umplute cu 5 psi peste presiunea mediului sau in vid sau in atmosfera Pamantului. Presiunea in costumul spatial era ca intr-o minge de fotbal. Astronautii ar fi trebui sa arate ca Michelin Man .
Astronautii in costumele presurizate puteau usor sa indoaie genunchii, coatele, degetele la presiune de 5.2 psi si sacul unui boxer la 4 psi e aproape de neindoit. Ar fi trebuit sa arate umflati ca un balon si foarte rigizi, caci presiunea e dinauntru spre afara unde e vid.
3) sursa de apa de la aerul conditionat din rucsac trebuia sa produca frecvente descarcari explozive de vapori. Nu s-a intamplat niciodata.
4)NASA spune ca costumele spatiale au aer conditionat. Aerul conditionat nu funct. fara un schimbator de caldura care ia caldura dintr-un mediu cum e freonul si o transfera in alta parte. Asta presupune un mediu de molecule care pot absorbi si transfera caldura cum e atmosfera sau apa. aerul conditionat nu poate lucra in vid. Un costum spatial inconjurat de vid nu poate transfera caldura din costum in alt loc. vidul e un izolator. NASA pretinde ca costumul e racit de un sistem cu apa pompata in jurul trupului., apoi printr-un sistem de bobine inmagazinata de la soare in rucsac. Apa e spreiata pe bobine formand un invelis de gheata. gheta absoarbe caldura colectata de apa si o evapora in spatiu.
sunt aici 2 probleme. a) Cant. de apa care ar putea face asta ar fi prea mare sa poata fi dusa de astr. b) NASA spune ca au gasit apa in craterele lunare. NASA pretinde ca gheata inmagazinata nu se evapora, distrugandu-si propria argumentatie.


Radiatiile

Rusii au calculat in 1959 ca radiatia de pe luna  necesita un costum de 1 m ca astronautii sa evite moartea instantanee, sa fie protejati de radiatii si la trecerea prin centurile van Allen si pe luna. Cum de n-a murit niciun astronaut iradiat? De ce doar acum porneste NASA un proiect de studiere a radiatiei lunare daca a trimis deja 12 oameni?
-John Mauldin, fizician NASA ,spune ca aveau nevoie de un scut de 2m in jurul lor tot timpul, si ei au avut unul de 2 cm.
-anii 1969 ,1970 a fost cea mai mare crestere de radiatie solara. 
-guvernul SUA a incercat sa faca o gaura in centura van Allen in 1962 prin Operatiunea Starfish, detonand o bomba in spatiu. Radiatia a devenit mai mare. Au creat de fapt o a treia centura de radiatii. Din 2002 aceasta zona artificiala inca are de 25ori mai mare radiatie ca cea naturala. Dr. Van Allen, a estimat ca centurile au mai mult de 64,000 mile adancime. Fiecare echipaj Apollo petrece  4 h in aceste centuri de radiatii.
-una din cele mai mari explozi solare a fost in August 1972, intre misiunile Apollo 16 si 17 . trebuia sa duca la moartea instantanee a astronautilor din spatiu, care erau imbracati in costume subtiri
-radiatiile ar fi trebuit sa afecteze filmul de pe luna. Fizicianul Dr David Groves Ph.D., a facut experimente cu radiatii pe film asemanator si a descoperit ca cel mai mic nivel de radiatie aplicat unui film dupa expunere l-ar fi facut de nerecunoscut. De ce nu s-a intamplat asta cu filmul de pe Apollo ?
-Cele mai mari explozii solare din ultimii 25 de ani au fost in Aprilie 2001. De ce nu a adus NASA artronautii jos de pe ISS ?
Pe luna, multe lucruri care te pot ucide sunt invizibile: Cand radiatia solara loveste solul lunar, elibereaza mai multa radiatie in forma de neutroni. Suprafata lunara e foarte radioactiva!
Orice aparat electronic ar fi imediat inutilizabil datorita radiatiilor mari si a diferentei de temperatura.

Centurile van Allen  = CVA

- o zona toroidala din magnetosfera Pamantului inconjoara ecuatorul magnetic si contine o mare densitate de particule energetice
-expeditiile , soyuz, etc. au fost sub CVA, singura Apollo o trecut de ea. Rusii au trimis racheta pe luna fara echipaj uman din cauza centurilor de radiatii.
-Particolele cosmice nu sunt respinse de CVA la poli si dau aurorele boreale.
-Radiografiile contin raze la 100 keV. In spatiu razele contin o energie de 100 GeV. Radiatiile sunt cancerigene, putem face cateva pe an. Astronautii stau in spatiu cu radiatii de 1 milion de ori mai mari,6 luni pe ISS , zile pe luna si permanent, si n-au nimic?... Razele gama patrund prin peretii statiei distrug celulele corpului, ADN-ul. Cum e protejat prin viziera cosmonautul afara?
La radiografie asistenta se protejeaza cu pereti de plumb de 1m si face de cateva ori pe zi raze, 1 min sau doua pe zi.
A fost o pana de curent in Canada in 1989 cauzata de o eruptie solara. Ce face atunci ISS sau misiunile lunare fara atmosfera? Spatiul e extrem de periculos pt om. Nu rezista nici radiatiilor nici meteoritilor nici vidului, nici chiar imponderabilitatii pe timp indelungat.
NASA vorbeste despre naveta ORION , cea mai noua, ca mai au de lucrat la o problema sensibila, CVA . Incep de la 1600 km. Cum au trecut de ele atunci Apollo 11, cand n-au solutia nici acum?

-Sub acțiunea forțelor ElectroMagnetice de tip Lorentz, aceste particule descriu traiectorii spirale între cei 2 poli magnetici ai Pamantului.
-centura internă de radiații se întinde între 1.000 și 6.000 km altitudine și e compusă din protoni de mare energie, iar centura externă de radiații se întinde între 15.000 și 25.000 km și e compusă în special din electroni de mare energie.

Spatiul e foarte radioactiv pt astronauti.
Razele α (alpha), pot fi oprite de o foaie de hartie.
Razele  β (béta), oprite de o foita de aluminiu. 
Razele γ (gamma) , cele mai nocive si dificil de oprit. pot fi mortale. Depinde de intensitatea lor, si de timpul de expunere
-spatiul e parcurs permanent de raze cosmice α, β si γ provenind din soare, stele care au explodat, quasari. Aceste radiatii sunt compuse din particule cu energie foarte mare.
Ele traverseaza corpul navei si al astronautilor distrugand celulele

Pilotii de avion sunt supusi la radiatii de 200 de ori mai mari ca pe pamant.  Cei expusi la Cernobal au suferit leziuni cumplite si au murit. Radiatiile CVA sunt de mii de ori mai mari.

-Pe luna nu exista camp magnetic sa opreasca aceste radiatii! Suprafata lunii e deci foarte radioactiva. Astronautii au stat ore intregi fara probleme cu combinezoane din plastic?
Razele X din radiografie sunt ca razele gamma, sunt oprite doar de pereti de plumb
-NASA nu a facut experimente anterioare cu animale sa vada cum rezista radiatiilor in spatiu
-Ciobanii din kenia care danseaza sar mai sus decat astronautii pe luna
-mii de meteoriti de toate marimile traverseaza permanent spatiul dintre Pamant si luna, niciunul nu a lovit o racheta in drum spre luna?

-interiorul capsulei de retur arata o mare cantitate de butoane si manete. La ce servesc ele cand astronautii nu pot sa conduca motorul? cum de vehiculul lunar se deplaseaza la fel de repede ca pe pamant cand face arcuri in aer?.
-Nu exista nici o racheta capabila sa transporte 45 Tone spre luna. Modulul de comanda + LEM, vehicolul lunar.  In 1969 NASA a dus modulul lunar LEM si capsula depasind  45 tone pe o distanta pana la luna de 380 000 km.  Azi nu avem o astfel de tehnologie. Modulul lunar invelit in hartie si legat cu scotch ?
-meteoritii se evapora in atmosfera desi sunt din piatra si metale, dar capsula din aluminiu poros nu pateste nimic.
-caderea dureaza in jur de 15 minute.
-un blindaj termic de 3 cm grosime permite o temperatura de 2700 grade pe o parte si 120° pe alta?. 
-capsula avand o forma de con nu poate fi stabila la asemenea viteze. aluminiul se topeste la 660 grade, cum a rezistat la 2700°?
-Toate obiectele in cadere libera in atmosfera trec prin autorotatie. La o asemenea rotatie se pierde cunostinta si nu poti deschide parasuta. 
-de ce nu filmeaza astronautii la intoarcerea prin atmosfera? au hublouri
-singurele probe sunt fotografii, filme si marturii a 12 cosmonauti de la nasa,  militari si francmasoni.
-pt comunicatiile radio hopul cel mare e IONOSFERA care absoarbe undele radio si le distorsioneaza

Neil Amstrong spune ca nu a vazut stelele din spatiu. Mai mult, spune ca nu a vazut nici alte planete, doar soarele, pamantul si luna. Pe cine sa mai crezi.. ce am fost invatati despre cosmos si ce ne spun cei care au fost acolo... e normal sa te intrebi.. exista cosmos, daca noi vedem miliarde de stele de pe pamant si din spatiu nu exista nimic din toate astea?
https://www.youtube.com/watch?v=Ptdcdxv … e=youtu.be
https://saccsiv.wordpress.com/2016/09/2 … in-cosmos/
-Astronauti care se contrazic , unii vad stelele , altii nu.. e clar ca cineva minte.. care dintre ei?
https://www.youtube.com/watch?v=OmcwW-8CC6E
-Se vad stelele sau nu in spatiu?!
https://www.youtube.com/watch?v=ksSZPNQaFP8