1

Topic: Cosmos fara gravitatie

COSMOS fara gravitatie, IMMANUEL VELIKOVSKY   1946

Velikovsky a fost un intelectual evreu rus emigrat in SUA. spicuim din cartea sa "cosmos fara gravitatie";

Urmatoarele fapte sunt incompatibile cu teoria gravitatiei:
1.Ingredientele aerului—O2, azot, argon,etc —in amestec,sunt gasite in proportii egale in straturi variate ale atmosferei in ciuda marii diferente de gretati specifice. Explicatia ca vantul tine gazele amestecate nu tine. Cand vantul scade ,azotul ar urca,si O2 ar cadea,urmat de argon. Daca vanturile sunt cauzate de o diferenta in greutate intre aerul cald si rece, diferenta de greutate intre gazele grele din atmosfera Inalta si gazele usoare din straturile joase ar trebui sa provoace furtuni, care ar scadea doar dupa ce fiecare gaz s-ar intoarce in locul sau natural corespunzator greutatii specifice. Nimic din astea nu se intampla.

2.Cand unii aviatori exprimau credinta ca „pachete de gaze toxice” se gasesc in aer, Oamenii de stiinta au replicat:“ Niciun gaz/ alt amestec de gaze nu are la Temperatura si Presiunea normala aceeasi densitate ca aerul. O astfel de punga toxica s-ar inalta ca un balon sau s-ar scufunda ca o piatra in apa. Atunci de ce gazele atmosferei nu se separa in acord cu greutatile lor?

3.Ozonul, mai greu decat O2, e absent in straturile joase. E prezent in cele inalte, neamestecat de vanturi. O2 ,mai putin dens decat O3, ar trebui sa urce deasupra O3. 
4.Apa, desi mai grea de 800 ori ca aerul, e mentinuta sub forma de picaturi,de milioane de tone, deasupra pamantului. Norii si ceata compuse din picaturi sfideaza gravitatia.
5. Desi elasticitatea e o calitate a moleculelor gazelor, miscarea moleculelor afectate de o cauza mecanica trebuie sa scada din cauza atractiei gravitationale dintre particule si din cauza atractiei gravitationale a pamantului. Ar trebui sa fie o pierdere de impuls ca rezultat al transformarii unei parti de energie de miscare in vibratie datorita ciocnirii dintre molecule . Dar cat timp moleculele de gaz la temperatura Constanta (sau intr-un mediu  izolat) nu se opresc din miscare, e evident ca o forta generata in urma coliziunilor le conduce aceasta miscare. Moleculele de gaz tind sa se separe una de alta. Repulsia dintre particolele de gaz si vapori de apa contracareaza fenomenul de atractie reciproca a lor.

-Greutatea atmosferei e in constanta schimbare arata indicatorii barometrici de presiune. Schimbarile diurne de Presiune atmosferica nu se explica de principiile gravitationale si de efectul caldurii radiatiilor solare. Cauzele sunt necunoscute. Presiunea scazuta e langa ecuator. Dar troposfera e cea mai inalta la ecuator, 18 km. ; e  mica in zone moderate de latitudine. Un maxim e la 10 a.m. ,altul la 10 p.m.; 2 minime sunt la 4 a.m. si 4 p.m. efectul caldurii solare nu explica nici timpul cand maximele apar. Presiunea scade fara ca aerul sa devina mai usor datorita caldurii, inseamna ca aceasta masa de aer graviteaza cu schimbarea fortei la diferite ore.

- zborul meteoritilor si aurora boreala conduc la ideea ca atmosfera atinge o inaltime de 130 mile (meteoritii) sau mai mare de 400 mile (aurora polara). Masuratorile Radio dau  200 mile pt straturile superioare. 2 calcule bazate pe acelasi principiu al gravitatiei difera in proportie de 17 si 21,000.

7.Ciclonii, au presiune joasa si vanturi care bat spre centru, se misca in sens antiorar in emisfera N si in sens orar in emisfera S. Aceasta miscare de curenti e explicata prin miscarea pamantului in jurul axei. Anticyclonii au presiuni mari si vanturi care bat dinspre centrul lor spre exterior, se misca in sens orar in emisfera N si antiorar in emisfera S . Miscarea anticyclonilor nu e explicata si e privita ca enigmatica. Cyclonii si anticyclonii sunt considerati o problema de miscare a fluidelor cu Presiune mare sau mica in centru. Miscarile anticiclonilor nu se explica prin principiile gravitatiei si rotatiei pamantului. Rotatia anticiclonilor e necunoscuta.
8. Ariile de pamant in emisferas N sunt de 3 ori mai mari ca in emisfera S. Greutatea pamantului e de 2 - 3 ori mai grea decat a apei. Emisfera N ar trebui sa fie mai grea ca emisfera Sud , dupa distributia pamantului si a apei pe planeta; dar aceasta distributie nu afecteaza pozitia pamantului,nu plaseaza emisfera N cu fata la soare. O forta moarta ca Gravitatia nu poate echilibra o distributie inegala de mase. Si distributia ghetii in sezoane se schimba  dintr-o emisfera in alta, ar trebui sa dezechilibreze pamantul, dar nu o face.

9. Masele muntoase nu exercita atractia gravitationala asteptata de Teoria Gravitatiei. Influenta maselor largi de pamant ca Himalaya. Linia cu plumb nu are deviatia asteptata si calculata in avans. Atractia muntilor calculata cu Teoria Gravitatiei e mai mare decat cea masurata. Ipoteza Isostaziei explica lipsa atractiei gravitationale la munti astfel: Interiorul Pamantului e fluid, si crusta se presupune ca pluteste pe el. Magma fluida din interior e mai grea, mai densa, crusta e mai usoara. Magma ar fi la 60 mile de suprafata. Modul cum calatoresc undele seismice, si calculele referitoare la elasticitatea interiorului, forteaza concluzia ca pamantul e rigid ca otelul.; dar daca pamantul e solid doar 2000 mile de la suprafata, crusta trebuie sa fie mai rigida ca otelul. Concluzii contrare principiului isostasiei, care presupun Un fluid magma mai putin de 60 mile sub scoarta. Contradictii intre isostazie si datele geofizice

10. Deasupra oceanelor atractia gravitationala e mai mare decat pe continente, desi conform Teoriei Gravitatiei ar trebui sa fie invers.; Mai mult, Atractia Gravitationala e mai mare unde apele sunt  mai adanci . Observatiile stabilesc ca mareele nu influenteaza firul cu plumb, contrar asteptarilor.
11. Presiunea atmosferica a soarelui in loc sa fie de 27 de ori mai mare ca Presiunea atmosferica a Pamantului (cum se asteapta din cauza Atractiei Gravitationale a marii mase solare), e mult mai mica: presiunea variaza in acord cu straturile atmosferice. De la 1/10 la 1/1000 din presiunea barometrica pe pamant. Atractia masei solare e de 10 mii ori mai mare decat respingerea luminii solare. Recursul e luat la presupunerea ca daca atractia si presiunea sunt calculate pt mase foarte mici, presiunea depaseste atractia, una actionand proportional cu suprafata cealalta proportional cu volumul. Dar daca e asa, de ce e cea mai mica presiune a atmosferei solare observata peste pete solare unde presiunea luminii e cea mai mica?
11.Din cauza rotatiei rapide, soarele gazos ar trebui sa aiba axa latitudinii mai mare decat cea longitudinala, dar nu o are. Soarele e  de 1 milion de ori mai larg ca Pamantul si ziua lui e doar de 26 de ori mai lunga decat cea terestra.; rotatia rapida la ecuator e mai mare de 125 km/min; la poli, viteza e aproape zero. Totusi discul solar  nu e oval ci rotund: se observa chiar o mica lungime a axei longitudinale a soarelui. Planetele actioneaza in acelasi fel ca rotatia soarelui, impunand o atractie latitudinala pe soare.
12. Gravitatia care actioneaza in toate directiile egal nu explica forma sferica a soarelui. Gazele atmosferice Solare sunt sub o Presiune slaba gravitationala, Forta centrifuga de rotatie ar trebui sa formeze un soare plat. Langa regiunile polare a soarelui curentii corona observati, prelungesc si mai mult axa longitudinala a soarelui
13.Daca planetele si satelitii erau odata materie topita, nu ar fi putut obtine forma sferica, in special cele care nu se rotesc, ca Mercur sau Luna.
14. Orbitele newtoniene difera de a lui keppler, gasite empiric. Legea armonica a lui Kepler vede miscarea planetelor depinzand doar de distanta lor fata de soare. La Newton si masele solare si a planetelor trebuie sa intre in formula. Formula Newtoniana are o suma de mase (in loc de produsul maselor) si cum soarele e mult mai mare, orbitele Newtoniene se presupun ca nu difera mult de cele a lui Kepler
13.Perturbatii in planete datorate actiuni reciproce exista si in respingere si in atractie. O perturbatie la o planeta/satelit cateva secunde de arc trebuie sa o deplaseze de la orbita. Se presupune ca orbitele planetelor/satelitilor nu se schimba din cauza perturbatiilor. O forta regulatoare pare sa existe. In sistemul gravitational nu e loc pt astfel de forte de reglare. Gravitatia se manifesta ca o forta elastica, absurd. Perturbarile par instabile in planete majore, Jupiter si Saturn: intre 1898-99 si 1916-17 s-au gasit 18 procente diferenta. Cum aceste Planete nu au crescut in masa, schimbarile sunt de neinteles pt Teoria Gravitatiei ,ce include  principiul constantei gravitationale.

15.Presiunea luminii emanand de la soare ar trebui usor sa schimbe orbita satelitilor, impingandu-le ,si actionand constant, aceasta presiune ar avea efect de acceleratie: presiunea luminii pe unitatea de masa e mai mare in relatia cu satelitii decat in relatie cu soarele. Dar aceste schimbari nu se materializeaza. O forta reglatoare pare sa depaseasca aceasta Presiune a luminii .
- Soarele se misca cu 20 km/sec. Aceasta miscare, dupa Lodge, trebuie sa schimbe excentricitatile unor orbite planetare la o marime care depaseste valorile observate

16 Fluctuatii nejustificate in miscarile lunii au fost calculate din inregistrarile eclipselor lunare din multe secole pana azi. aceste fluctuatii sunt enigmatice, dificil de justificat prin actiunea unor cauze cunoscute. Nu se pot explica prin actiunea gravitatiei ce emana din planete/ soare.
- taria receptiilor radio e dubla la trecerea lunii  deasupra observatorului... Ridicarea ionosferei da in general o receptie radio mai buna, si mici valuri ale actiunii lunii deasupra capului ar trebui sa imbunatateasca receptia foarte putin, nu sa o slabeasca; oricum, luna nu poate avea un efect marcant in ionosfera fara sa fie ea un corp incarcat electric. daca luna e incarcata, nu se poate comporta ca si cum doar Forta Gravitatiei actioneaza intre ea si pamant.

-Cozile cometelor nu se supun principiilor Gravitatiei si sunt respinse de soare. Exista secrete si mistere in natura privind fenomenul cozilor”; enorma maturare pe care coada o face in jurul soarelui  in perihelion, in maniera unei bare rigide si drepte, e o sfidare a Legii Gravitatiei, chiar si a legilor miscarii. “ ce uimeste e ca in timp ce toate celelalte corpuri ceresti se supun Legii Gravitatiei, cozile cometelor sunt puternic respinse, conduc materia ce o compune departe de soare cu viteze enorme. Schimbarea vitezei unghiulare a cometelor nu e in acord cu calculele Legii Gravitatiei
-Meteoritii, care intra in atmosfera la 200 km deasupra pamantului sunt violent deplasati catre est. Deplasarea e pusa pe seama vanturilor in atmosfera superioara. Presiunea atmosferica la 45 km e o fractiune de un mm coloana mercur. Viteza cu care se apropie meteoritii de amant e 40 km/s., mai mare de 140,000 km/h. Daca vanturi de 150 km/h  ar bate permanent la altitudinea unde meteoritii devin vizibili, n-ar fi posibil pt astfel de vanturi de atmosfera rarefiata sa devieze vizibil caderea pietrei cu viteza  de 40 km/s. Pe masura ce se apropie de pamant meteoritii incetinesc brusc si se rotesc, unii sunt chiar respinsi in spatiu. Cativa meteoriti dau impresia ca intra in atmosfera apoi ricoseaza in spatiu iar.” 
-Pamantul e un urias magnet. Are curenti electrici in pamant si e invaluit de un numar de straturi de ionosfera electrificata. Soarele are sarcina electrica si poli magnetici; si petele solare sunt magneti puternici. Ionosfera e permanent incarcata de particole venind de la soare; petele solare influenteaza magnetismul terestru, curentii telurici, incarcarea ionosferei, si aurorele. Cum principiile gravitatiei nu lasa loc altor forte in miscarea planetelor, aceste evidente si permanente influente Electromagnetice de la soare raman cu efecte 0 in miscarea pamantului, de dragul mentinerii principiului Legii gravitatiei.

-Un numar de fapte mi-au demonstrat ca soarele, pamantul si alte planete, satelitii si cometele sunt corpuri incarcate, ca planetele si satelitii lor au schimbat orbitele repetat si radical, si ca Atractia Gravitationala sau greutatea obiectelor s-a schimbat in timpul istoriei umane. Nu gravitatia ci  atractia electrica si respingerea Electromagnetica guverneaza sistemul solar.
-Soarele si luna,cometele, planetele, satelitii, meteoritii – toate gazele din aer si apa, muntii masivi si mareele, toate nu se supun Legii gravitatiei care se spune ca nu face nici o exceptie

La dovezile empirice ale premiselor false ale Legii Gravitatiei, 4 se pot adauga:

-Gravitatia actioneaza in afara timpului. Laplace a calculat ca pt a tine sistemul Solar unit, Atractia Gravitationala trebuie sa se propage cu o viteza de 50 milioane de ori mai mare ca viteza luminii. Un agent fizic necesita timp sa acopere distante. Gravitatia sfideaza timpul.
-Materia actioneaza acolo unde nu e, in absenta, fara agent fizic. E o sfidare a spatiului. Newton scrie : “Gravitatia ar trebui sa fie inascuta, esentiala materiei; ca un corp sa actioneze asupra altuia la distanta prin vid, fara medierea unui agent, prin care actiunea sa poata fi transportata de la unul la altul, e de neacceptat.” Leibnitz se opune Teoriei Gravitatiei din aceasta cauza.
-Forta Gravitatiei e neschimbatoare indiferent de mediul prin care trece, e independenta de orice forta care influenteaza fenomenele naturale”. E o sfidare o principiilor care guverneaza alte energii. Orice particula din univers ar avea tendinta sa fie despartita ,fiind sub influenta tuturor maselor infinite din univers: e trasa din toate partile de materia din spatiu.
-Fiecare particulă cosmică ar trebui să aibă tendința de a exploda, datorită masei infinite a Universului: o particulă este „trasă din toate părțile” de toată materia existentă în Univers.
  Notiunea de evadare tangentiala sau inertia miscarii initiale a planetelor si satelitilor, adoptate de toate teoriile cosmologice post -Newton, conduce la dificultati insurmontabile. Miscarea retrograda(in sens invers) a unor sateliti e una dintre ele.
Principiul gravitatiei implica o forma rotunda la toata materia din cosmos. Asta nu e in armonie cu observatiile spectrale, care sugereaza chiar un univers in expansiune
  Un atom difera de un sistem solar prin faptul ca nu Gravitatia  face electronii sa se invarta in jurul nucleului ci electricitatea. Se presupune ca principii diferite guverneaza miscarea in macro si in microcosmos
-Marele triumf al Teoriei Gravitatiei a fost descoperirea planetei Neptun, pozitia ei fiind calculata simultan de Adams si Leverrier din perturbatia observata la Uranus. Controversa dintre ei , cine a fost primul, a dus la faptul ca ambii au calculat gresit distanta de la Neptun la Uranus. Chiar si daca calculele ar fi fost bune, tot nu era o dovada ca se datora Gravitatiei si nu altor forte care actioneaza intre Uranus si Neptun.
Atractia Gravitationala descreste cu patratul distantei. Electricitatea si magnetismul actioneaza la fel. Newton a gresit cand atribuia  magnetismului o descrestere cu cubul distantei

Ar trebui construita o alta lege a gravitatiei;  suggestions.
Attractia dintre 2 atomi neutri. Fiecare atom e compus din electricitate pozitiva si negativa si, desi neutru ca intreg, poate forma un dipol electric cand e supus la forte electrice. Aceasta atractie nu se datoreaza gravitatiei maselor, ci proprietatilor electrice de atractie. Doi dipoli se aranjeaza a.i. atractia lor e mai puternica decat repulsia lor.
-Inertia, sau proprietatea pasiva a materiei. la Einstein, inertia si gravitatia nu sunt 2 proprietati diferite, ci aceeasi proprietate vazuta din puncte diferite din spatiu.
-Un corp incarcat atrage mai puternic decat unul neutru din cauza electronilor liberi
Atractia corpurilor catre pamant. Ionosfera e puternic incarcata , pamantul e neutru; o diferenta de potential de 100 v/m  altitudine exista langa sol, care forteaza curentul prin el. Cu altitudinea o diferenta de voltaj pe metru nu e aceeasi ca langa pamant: “intre un punct la inaltimea de 10km  si suprafata Pamantului e o diferenta de presiune electrica  de mii de volti.”
Atomii neutri formeaza dipoli dealungul liniilor de forta ale campului electric cu poli intorsi spre pamant si ionosfera. E caderea obiectelor datorata atractiei de dipol si miscarea lor intr-un camp electric ca dipol?. Cand obiectele ating o anumita altitudine, ei vor fi atrasi in sus. Meteoritii, respinsi in spatiu, sunt aparent incarcati identic cu straturile superioare ale ionosferei.
“In contrast cu campul electric si magnetic, campul gravitational afiseaza o proprietate remarcabila ...corpurile care se misca sub talpa campului gravitational primesc o acceleratie, care nu depinde in cele din urma nici de materia sau starea fizica a corpului.” (Einstein)
Soarele, planetele, satelitii, cometele sunt corpuri incarcate, deci interdependente. Suprafata Solara e incarcata negativ in comparatie cu pamantul,arata liniile spectrale. Soarele duce o sarcina si se roteste, deci e un electromagnet. Petele solare sunt magnetice. Soarele ca intreg e magnet. Credem ca incarcarea soarelui e destul de larga sa produca un camp magnetic cu linii de forta ce ating orbita lui Pluto.
  Liniile corona sugereaza existenta campului magnetic in soare. Mercur e numai la 40 de diametre solare de soare si pamantul la  108 diametre solare. Perturbarile soarelui afecteaza ionosfera pamantului si dovedesc existenta unui incarcari mari a soarelui; rotatiile solare cu viteza trebuie sa produca un puternic camp magnetic.
  Sarcinile planetelor misca la unghiul corect liniilor de forta magnetice a soarelui si descriu miscarea circulara obisnuita la care miscarea corpurilor incarcate se supun intr-un camp magnetic. Satelitii, se misca intr-un camp magnetic mai slab produs de rotatia planetelor incarcate el. Planetele care nu se rotesc nu au sateliti, caci nu produc camp magnetic. Daca sunt sateliti rotitori, ei sunt capabili sa invarta obiecte in jurul lor. Cauza Campului Magnetic al Pamantului e in Campul magnetic al soarelui, si rotatia Pamantului incarcat in jurul axei.
   Campul Electromagnetic al pamantului si al altor planete sunt cauzele perturbatiilor planetare.
-o teorie: membrii sistemului solar sunt corpuri incarcate electric; atractia si respingerea electrica, si inductia Electromagnetica actioneaza in sistem; originea Campului Magnetic in jurul soarelui e in sarcina sa— soarele e un electromagnet; miscarea planetara e datorata fortei Electromagnetice exercitata pe planete de soare. Planetele, corpuri incarcate, creaza Camp Magnetic prin rotatia lor. Deci gravitatia, depinzand de incarcarea electrica, variaza cu sarcina, masele planetelor sunt inexact calculate, “gravitatia Universala” e un fenomen Electromagnetic, in care sarcinile din atom, ionii, campul magnetic al soarelui si planetelor joaca un rol.

Urmatoarele fenomene devin explicabile:
-planetele se rotesc intr-un plan perpendicular liniilor de forta ale Campului Magnetic solar. Planetele au o energie de miscare mai mare ca soarele. Rotatia planetelor nu deriva dintr-o viteza unghiulara a rotatiei soarelui; Campul Magnetic al soarelui afecteaza rotatia lor. Faptul ca unul din satelitii lui Marte se roteste cu o viteza Unghiulara mai mare decat cea a rotatiei planetei se explica prin inductia Electromagnetica.
  Miscarea retrograda a unor sateliti e datorata sau rotatiei inverse a planetei primare cu polii magnetici inversati sau unei diferente de sarcini. In cazul lui Uranus, rotatia inversa a satelitilor lui urmeaza rotatia inversa a planetei si campului ei magnetic.
Pozitia polilor magnetici a pamantului la distante de 20 grade de polii geografici poate fi pusa in legatura cu rotatia pamantului.
  Perturbatiile printre membrii sistemului solar sunt actiuni de atractie si respindere si depind de sarcinile planetelor si satelitilor si proprietatile lor magnetice. Dupa perturbatii , planetele se reintorc pe cursul lor normal datorita unor forte regulatoare ale Campului Magnetic al soarelui. Similar, sateliti sunt reglati in miscarea lor de campul Electromagnetic al planetelor
Daca sarcina unei planete creste,viteza de rotatie a planetei creste si ea. Sarcinile pozitive si negative de la soare sosesc neintrerupt. Rotatia lui Mercur se mareste. Trebuie sa fie rezultatul unei cresteri de sarcina a planetei.
  Repulsia cozii cometei de soare. Capul si coada cometei sunt incarcate la o mare diferenta de potential, cauzand respingerea cozii si atractia capului. sub influenta temperaturii din spatiu sarcina se schimba si cometa se intoarce pe orbita sa.
  Deplasarea meteoritilor in atmosfera superioara nu e cauzata de vant, ci de efectul Electromagnetic al ionosferei. Lumina meteoritilor e cauzata de descarcari electrice. De regula trecerea meteoritilor perturba receptia radio.

   Variatiile de presiune barometrica diurne cu maxime la  10 a.m. si 10 p.m. sunt cauzate de schimbarea sarcinilor diurne ale ionosferei la aceste ore. Presiunea barometrica reflecta gradul de atractie dintre sol si ionosfera pe anvelopa gazoasa.

   Sfidarea gravitatiei de apa si constructia norilor. Solul si ionosfera induc straturi secundare incarcate in atmosfera. In astfel de straturi are loc constructia norilor. Generarea electricitatii in nori nu e datorata frecarii cu muntii, sau prin frecarea norilor neutri intre ei, sau prin frecarea picaturilor de apa intre ele datorita gravitatiei, ci prin faptul ca picaturile de apa se ridica deja incarcate spre straturile incarcate ale atmosferei, si norii sunt subiectul inductiei intre sol si ionosfera. Asta explica si despartirea sarcinilor in nivelele de sus si jos a norilor. Sfidarea gravitatiei de norii cumulus nimbus inregistrata de piloti e rezultatul sarcinilor si efectelor Electromagnetice din acesti nori. explica si fulgerele care au loc deasupra norilor, nerecunoscute de oamenii de stiinta mult timp, cum se poate vedea in documentarul de mai jos.
https://www.filmedocumentare.com/fulger … are.com%29

  Directia rotatiei  ciclonilor si anticiclonilor. Directia pe pamant depinde de campurile Electromagnetice .atractia
gravitationala mai mare deasupra marilor fata de munti e explicata de o mai mare incarcare electrica datorita apei sarate.
  Un numar de fapte dovedesc ca pamantul, soarele si alte planete si sateliti, si comete, sunt corpuri incarcate, ca planetele si satelitii lor si-au schimbat orbita deseori si radical, ca atractia gravitationala sau greutatea obiectelor s-a schimbat de-a lungul istoriei. nu gravitatia ci atractia electrica si repulsia si campurile Electromagnetic guverneaza sistemul solar.
  -Conform stiintei oficiale, acum 3.600 de ani steaua cea mai apropiata de Polul Nord ar fi trebuit sa fie Alfa-Dragonis, insa lucrurile nu stau asa. Documente din antichitate ne spun unul si acelasi lucru: acum 3.600 ani constelatia polara era URSA MARE, dupa o perturbare celesta, care a transformat Configuratia cerului, una dintre stelele URSEI MICI a devenit STEAUA POLARA.
Astronomia indiana: centrul cerului (punctul in jurul caruia se roteste firmamentul) e situat in  URSA MARE.
-Seneca, Thyeste: ACEEASI AFIRMATIE.-egipt: Ursa mare era considerata STEAUA POLARA.
Daca pamantul a urmat miscarea regulata pe care o consideram teorie corecta azi, steaua cea mai apropiata de Polul Nord, in urma cu 3.600 de ani, trebuia sa fie Alfa-Dragonis.

Din Ciocnirea Lumilor:
Cauza disparitiei MAMUTILOR din SIBERIA a avut loc foarte brusc. Corpurile inghetate erau perfect conservate. Daca nu ar fi fost inghetate brusc, putrefactia le-ar fi descompus. Gheata nu acupa inainte acele locuri, caci mamutii nu ar fi putut supravietui. Mamutii nu au murit de foame caci multi aveau frunze nedigerate in stomac si intre dinti ce apartineau unor specii de plante de la sud.la 1500 KM de acolo. Mamutul traia in epoca omului, caci acesta l-a reprezentat pe peretii pesterilor. Deci ultima glaciatiune se reduce  la 5000 de ani.
LEGENDELE ANTICE arata ca o catastrofa a cauzat o epoca glaciara, Pamantul a suferit o crestere de caldura, iar astrii, in special Soarele, s-au oprit in mijlocul cerului; Aceasta perioada coincide perfect cu relatarea biblica, IOSUA, care descrie cum SOARELE A RAMAS PE CER O ZI IN PLUS.

Diferite traditii mentioneaza prelungirea zilei sau a noptii, ori disparitia Soare&luna, intarziate in diferite puncte ale Zodiacului, in timp ce Pamantul suferea un bombardament cu pietre intr-o lume cuprinsa de flacari. Natiunile si triburile din multe regiuni ale globului, au traditii vechi referitoare la un cataclism cosmic, in cursul caruia Soarele nu a luminat. In unele parti ale lumii, traditiile spun ca Soarele nu a apus cateva zile. Acest cataclism major, descris si in documente mayase, a produs explozii vulcanice; fata Pamantului s-a schimbat, unii munti s-au prabusit, altii s-au ivit din oceane, nenumarate rauri si-au parasit albia.

Traditia indigenilor din Brazilia spune: Fulgerele straluceau, tunetul bubuia, si toti ne-am speriat. Atunci, cerul a facut explozie, si bucatile au cazut si au lovit de moarte toate lucrurile si toate creaturile. Cerul si Pamantul si-au schimbat locurile.
-in istoria Chinei antice: Soarele nu a apus timp de cateva zile, padurile au fost devastate de foc, tara a fost acoperita de insecte, un val inalt, urcand pana la cer, s-a revarsat pe uscat, a maturat piscurile si a acoperit vaile timp de multi ani.
- Inscriptii vechi egiptene sunt de o claritate absoluta: Soarele, rasare LA VEST. TEXTELE GASITE IN PIRAMIDE SPUN CA ASTRUL A INCETAT SA MAI LOCUIASCA LA VEST SI CA STRALUCESTE, REINNOIT, LA EST. Traditiile populare spun ca schimbarile miscarii Soarelui si marile cataclisme care au pus capat epocilor lumii au coincis. Inversarea est-vest, combinata cu inversarea nord-sud, ar transforma constelatiile din nord si constelatiile din sud si anotimpurile si-ar schimba ordinea si intensitatea. Traditiile orale pastreaza si amintirea acestor tulburari a miscarii corpurilor ceresti, anotimpurilor, timpului, in cursul unei perioade in care intunericul invaluia Pamantul. Devierea Pamantului din locul sau initial implica o modificare a orbitei sale (duratei anului), o modificare a inclinatiei axei de rotatie pe planul eclipticii (perturbare a anotimpurilor), o deplasare a polilor...
  Dupa marile cataclisme de acum 3.500 de ani, respectiv 2.700 de ani, polii nu mai aveau acelesi pozitii. latitudinile au fost deplasate, axa si-a schimbat directia. Anul a crescut de la 360 la 365 zile si un sfert; regiuni cu o clima moderata s-au pomenit instantaneu transportate in interiorul cercului polar. In America si Europa, gheata a inceput sa se topeasca. Exterminarea brusca a mamutilor a fost provocata de un cataclism; ei au pierit prin asfixiere sau electrocutare, iar aparitia aproape imediata a continentului siberian in regiunea polara explica starea de conservare a mamutilor.
-NUMEROASE MARTURII ATESTA CA ANUL AVEA 360 DE ZILE; INCLUDEA ZECE LUNI. IN ANII CARE AU URMAT LUI 687 I.HR., toate popoarele au lucrat la reforma calendarului. INTRE 747 - 687 I.HR., CALENDARUL SUFERISE DE O CONFUZIE HAOTICA, INTRUCAT LUNGIMEA ANULUI, A LUNII SI PROBABIL SI A ZILEI SE SCHIMBA PERMANENT.
Daca pamantul s-ar fi oprit din rotatia sa (absolut inexistenta), s-ar fi prabusit IMEDIAT in spatiu...
-vechile informatii cuprinse in legende, mituri, scrieri antice, basmele romanilor, etc. au un caracter nevirusat, cinstit. Aceasta face ca Mahabharata, Yi Jing, Biblia sau Basmele Romanilor sa ofere mult mai mult adevar decat stirile TVR-urilor de azi.
http://www.varchive.org/ce/cosmos.htm