1

Topic: Misterele evolutiei , continuare

Teoria evolutiei nu e stiintifica;  nu se sustine prin masuratori repetate si experiente. Este o idee speculativa. o religie;  incearca sa explice originea noastra fara dumnezeu creator.
- daca ipoteza nu se verifica ar trebui abandonata
-Hitler a folosit evolutia ca justificare a exterminarii celor slabi ..
-pt a demonstra teoria au fabricat probe care sa confirme teoria.
-in Serbia guvernul a oprit predarea Teoriei Evolutiei in scoli
-Daca nu accepti Teoria Evolutiei, munca guvernelor, cercetarea, diplomele universitare, sesiunile -- totul s-ar opri. Esti dat afara din servici, renegat si nu mai ai o viata decenta.

-Darwinistii cred ca reptilele au evoluat si in pasari. Asta implica dezvoltarea aripilor pt zbor, modificarea interna a structurii oaselor pt plutire si o schimbare a metabolismului de la sange rece la sange cald. Ai nevoie de o credinta oarba sa fi evolutionist.
  -ca aminoacizii si nucleotidele sa se formeze in supa primordiala  atmosfera n-ar trebui sa contina Oxigen caci ar coroda aceste caramizi fundamentale. Daca nu era Oxigen nu era nici strat de ozon si radiatia UV de la soare ar fi distrus aminoacizii si nucleotidele.
Daca avem Oxigen n-avem compusi organici, caramizile vietii.  Fara Oxigen la fel nu avem.”

The Left Handed Problem
-Proteinele sunt alcatuite in totalitate din aminoacizi de mana stanga. 20 de aminoacizi gasiti in sistemele vii. doar 10% din ei au putut fi produsi in laborator simuland supa primordiala. Din cei 10% , 50% au fost de mana stanga ceilalti de dreapta. Evolutionistii nu explica cum prin pura intamplare toti aminoacizii sunt de mana stanga in sistemele vii
The Right Handed Problem
nu s-a putut obtine intamplator nicio nucleotida (lant complex lung de acizi nucleici) caramizile ADN si ARN. alcatuiti din nucleotide right handed. Daca lanturile lungi de nucleotide sunt intamplatoare,de ce sunt toate right handed?
The Law of Mass Action Problem
Proteinele sunt lanturi lungi de aminoacizi left-handed. Combini un aminoacid chimic cu altul produci un dipeptide si o  molecula de apa. invers, daca ai o molecula de apa si un dipeptid, reactia poate produce doi aminoacizi. Evolutia sugereaza ca viata a inceput in supa primordiala alcatuita in principal din apa.
-legea actiunii maselor spune ca intr-o reactie chimica reversibila , niciodata nu va merge intr-o directie care produce mai mult din ceva ce deja exista in exces. Aminoacidul alaturat altui aminoacid formand o proteina, ar sfida aceasta lege a chimiei caci cand se combina produce apa. care deja exista in abundenta..
-aceasta problema exista si cu acizii nucleici care formeaza nucleotidele, caramizile ADN si ARN. Asta arata ca crearea vietii in supa primordiala e SF, not science.

The Information Problem
Chiar daca nucleotidele si proteinele s-ar putea forma intamplator ,ramane o problema si mai mare; informatia. Ai nevoie de inteligenta sa produci informatie. Ex., o carte e formata din cerneala si foi. Chiar daca cerneala prin intamplare s-ar forma exact in litere, cuvinte si fraze, inca e fara inteles. Putem citi pt ca stim intelesul literelor si cuvintelor. Literele sunt forme fara inteles pt un analfabet. Cheia de lectura. La fel e cu ADN, iti trebuie o sursa de inteligenta. Codul din cromozomul celulei e mult mai complex si contine mai multa informatie decat poate tine un computer.!
"Poti da un ex. de mutatie genetica/ proces evolutiv care sa fi crescut informatia in genom? mutatia e o pierdere de informatie , o amestecare a informatiei existente.
Din cuvantul Craciun nu poti obtine cuvinte ca Zebra, Xerox pt ca literele nu sunt acolo.
The Fossil Problem
-Fosilele sunt folosite ca evidenta a evolutiei si ca dovada ca pamantul are milioane de ani. de fapt Fosilele nu arata evolutia. o recunoaste si Darwin ': “ar trebui sa existe nenumarate forme tranzitionale, dar nu le gasim”
-geologia si paleontologia n-are evidente de forme intermediare. (o specie sa se transforme in alta) . doar variatii ale speciilor.
-propaganda ne-a facut sa credem ca exista dovezi ca pamantul are milioane de ani, prin fosile. Argumentatia e circulara : o fosila are x milioane de ani pt ca a fost gasita in stratul cretacic. Stim ca stratul cretacic are milioane de ani pt ca am gasit fosile in el.! ”autoritatile spun ca evolutia e documentata de geologie, pe de alta parte ca geologia e documentata de evolutie.”

-Fosilele sunt formate rapid si prin moarte brusca. ingropate la presiuni extreme. Asta implica catastrofe (ex.potopul). Daca o creatura n-ar fi acoperita rapid nu s-ar fosiliza, ar fi descompusa de vietati. S-au gasit fosile unde o creatura era in mijlocul inghitirii altei creaturi. Evident s-a intamplat brusc.
Fish eating fish fossil
-glaciatiunea se intampla incet. nu exista o modalitate de inghetare care pune un peste pe varful unui munte si il ingroapa rapid! Cum a ajuns acolo? Un potop explica asta, e violent si intoarce totul cu susul in jos ingropandu-l in straturi de mal
-sunt copaci fosilizati in picioare prin mai multe straturi geologice. Arata ca acele straturi s-au depozitat in acelasi timp.
-explozia vulcanilor arata ca sute de metrii de strat sedimentar se pot forma brusc.

Problema supravietuirii celui mai bine adaptat:
- ex. luam o reptila care se transforma in pasare. .Membrele anterioare se schimba in aripi cu pene. Va trece printr-un moment cand inca nu zboara si nici nu mai are capacitatea de a se apara, a fugi/vana. El devine mai putin adaptat, deci va muri si nu in mii de ani
Supravietuirea celui mai puternic exista, e o dovada de design
-Existenta oii care nu are nici fuga mare, nici colti , naste doar un miel pe an fata de dusmanii ei care nasc doi sau mai multi pui. N-ar fi trebuit sa existe dupa Teoria evolutiei.
Speciile coopereaza in natura. Crocodilul,hipopotamul lasa pasarelele in gura sa manance carnea dintre dinti.
- mutatiile dau transformari de specii. mutatiile sunt dureroase, reduc adaptarea la viata. o mutatie e o pierdere de informatie genetica, evolutia presupune o crestere de informatie genetica. Sa transformi o reptila in pasare trebuie sa transformi din sange rece in sange cald, sa transformi intreg aparatul respirator, sistemul osos.
Experimente pe drosophila (mustele de fructe), prin otravire si iradiere . S-au indus mutatii. a aparut inca o pereche de aripi, dar nu mai putea zbura, n-avea muschii pt noile aripi.
The Entropy Problem:
a 2-a lege a termodinamicii, legea entropiei. Intr-un sistem inchis toate procesele spontane cresc dezordinea. Lucrurile evolueaza de la ordine la dezordine.
Ideea ca toata aceasta complexa forma de viata si inteligenta provine dintr-o explozie sfideaza bunul simt. Ca si cum o tornada de gradul 5 ar lasa in urma un boeing 747
The Laws of Probability Problem
o probabilitate mica inseamna ceva absurd/miraculos. Probabilitatea de aparitie a materiei vii din materie anorganica e 10 la 40000
-bogatia de coincidente fericite ce fac posibila viata pare o conspiratie nu intamplare.
The population problem:
-darwinistii cred ca omul are peste 1 milion de ani . O medie de 43 de ani pe generatie, si 2 copii pe familie. Intra 23,256 generatii. Incepem calculul cu o pereche acum 1 milion de ani. Evolutia ar fi trebuit sa duca la trilioane de trilioane de trilioane de oameni pe pamant, ar fi plin de oase umane. Dar nu e.

-Datarea cu Carbon 14:
Toate metodele de datare au erori foarte mari si nu te poti baza pe masuratori.
Timpul si intamplarea sunt dumnezeii evolutiei. Datarea obiectelor/evenimentelor acum milioane de ani nu e stiinta."
- “o parte din mamut are 29,000 ani,alta 44,000.”
-s-a datat cu C14 cochilia unui melc viu. Rezultat: melcul a trăit 24 mii ani în urmă. -răspunsurile diferă în funcție de elementele folosite: plumbul dă o vârstă de 2000 de ani, altele dau 8000 de ani, altele 100 de ani(!), iar altele 50 de milioane – nici o concordantă.”
- C14 e produs prin bombardarea atmosferei de soare. Plantele il respira, animalele manca plantele. Cu perioada de injumatatire de 5700-ani, atomii de C14 n-ar trebui sa existe peste 250,000 ani. Ar trebui sa dispara.
-datarea cu C14. Cand iei o proba cu data cunoscuta ,nu se confirma. Daca iei o proba
cu data necunoscuta se presupune ca da o estimare buna. Asta nu e stiinta.
-Datarea cu C -inventata in 1949. Spuneau copiilor ca pamantul are milioane de ani din 1830.
Potassium-Argon Dating: implica substante incontrolabile
Potassium-Calcium Dating: Yields contradictory evidence
Easy for Crucial Decay Rates to Change: Without unchanging decay rates, no radiodating can occur
 Datarea cu potasiu-argon (K-Ar)...K se injumatateste in 1.3 billion ani, Uranium decays to lead. K se descompune in argon. Toate se descompun in jos in tabelul Periodic.
- cand un vulcan erupe, orice gaz ar trebui sa scape. K- mineral se transforma in argon (Ar)- gaz. Tot argonul ar fi trebuit sa dispara, caci s-a acumulat de milioane de ani, dar acum , brusc, s-a topit si gazul s-a evaporat.
-in 1770 invatau ca pamantul are 70,000 ani vechime. In 1905  2 miliarde ani vechime.

•Cine a făcut Universul si de ce?  uimitor e faptul ca putem intelege universul.
  Universul. e guvernat de legi. De unde au venit?  De ce nu evolueaza si ele?
- dupa Teoaria Evolutiei abilitatile noastre pt supravietuire ar trebui sa se limiteze la a avea organe sexuale, sa vanam, sa ne protejam de intemperii. De ce avem abilitati de a intelege atomii, universul, abilitati care nu ne ajuta cu nimic la viata de zi cu zi, inutile pt supravietuire?
-Totul pare ca si cum ar exista un scop de a putea observa maretia universului mare si a celui mic

Darwin spune: “daca nu se poate demonstra ca orice organ complex ar putea proveni prin usoare modificari formate din organe mai simple, teoria mea ar fi inutila..
-prin microscopul electronic vedem celule pe care darwin nu le-ar fi visat macar.
Chiar si cea mai mica celula de bacterie e o adevarata uzina , ansamblate in masini moleculare incredibile alcatuite din sute de miliarde de atomi

The Chicken & The Egg Problem
-ce a aparut prima data, proteina sau ADN? ADN e format din proteine. In celula e nucleul, inconjurat de pori ce permit accesul in si din nucleu (porii sunt facuti din 50-100 Proteins) si 24 din 24 protejeaza celula ADN (Chromosome) continuta in ea..
In nucleu, o masina moleculara desface molecula stransa de ADN, si alta masina face o copie exacta a  ADN ul. Copia e numita ARN, apoi ADNul e impachetat la loc. aceasta despachetare a ADN, copiere si reimpachetare e echivalenta cu o linie de 150 km, inmagazinata intr-un teren de fotbal, despachetata, copiata si reimpachetata cu viteza unui avion cu reactie. ARN ul copiat paraseste nucleul prin pori.– care stie pe cine sa lase sa intre si pe cine nu. Lantul mesager ARN apoi instinctiv conduce la alt proces molecular in masina numita Ribosome (facuta tot din proteine) incepe procesul translatiei.  Sunt adusi in ordinea corecta aminoacizii. Inauntrul ribozomului o linie moleculara de ansamblare incepe sa construiasca un lung lant complex de aminoacizi fiecare cu un lacat si o cheie a. i . doar un aminoacid corect poate fi adaugat intr-o secventa corecta.
-cand un lant e complet si are in jur de 1500 de aminoacizi, lantul trece in alta masina moleculara , facuta tot din proteine pt a forma proteinele.. Deci se formeaza proteinele asistate tot de proteine!  -de fapt totul e mult mai complicat.
- ai nevoie de proteine sa faci ADN si de ADN sa faci proteine. Deci , cine a aparut prima data?

Si misterele vietii merg mult mai adanc...

2

Re: Misterele evolutiei , continuare

Buna Manu <3